Fehérkedjünk..

jacko01.jpgSokat beszél és ír mindenki  Michael Jacksonról, ugyanakkor a legtragikusabb dologról elfelejtkeznek. Mert mi is volt a legnagyobb tragédia Jacksonnal? Nevezetesen ez: fehér akart lenni. Ez volt élete nagy álma, hogy fehér ember lehessen, és őt az egész világ fehér emberként kezelje. Ennél szerintem nagyobb tragédia, és megrázóbb dolog nincs, mint amikor nem bírsz együttt élni azzal aki vagy, mert más szeretnél lenni.

Emellett pedig nagyon szégyellem, hogy fehér ember vagyok, egy olyan világban, ahol a néger nem akar többé az lenni ami, hanem fehérré akar válni. Mert nem azért akar fehér lenni, mert nekünk jó, hanem azért, mert neki rossz így, és ez életminőség szempontjából nagy különbség, úgyhogy senki sem érdemli meg, hogy büszkén kihúzza magát, hogy ő fehér. Ha pedig befekszünk a szoláriumba, az nem azért van, mert mi négerek szeretnénk lenni, (bár irigyeljük a színt) hanem azért van, mert szeretnénk még szebb fehérek lenni. Vicces nem?

Tényleg érdekes volna megfigyelni, hogy milyen lett volna a világ ha megcserélődik a történelem, és egy feketeközpontú világban a fehérember a kissebség. Mondjuk ezt elég jól kiábrázolták a Fekete Amerika című John Travolta filmben, amely természetesen minden idők legnagyobb filmbukása volt. Jó lenne úgy élni, hogy ne érezze az ember környezete azt hogy ő most  fekete, vagy fehér, hanem csak azt, hogy ember, és hogy ne érezzen késztetést senki, hogy más legyen, mint aminek született. Jó lenne így élni.