Schreiber László

Nagyon bírtam az írásait, aki még emléxik, anno a Mai Nap utolsó oldalán volt egy kis hasáb, (Manapság) ahol lehetett Schreiber írásain vigyorogni. A végén már kizárólag ezért vettem mainapot, mert a lap tartalma egyre nagyobb *** volt. Sokat elraktam a kivágott hasábokból, sajnos a költözködés miatt elvesztek, viszont ez a három megmenekült, mert anno beszkenneltem jól, és most megtaláltam cd-n. Hát olvassátok.

schreiber1.jpg
schreiber2.jpg
schreiber3.jpg

„Rossz és jó

Sírhacc Béla tulajdonképpen egy romhalmaz tetején ült. A mosógép rossz, a WC- tartály rossz, a magnó és a televízió is rossz. Rossz a csap, a telefon, rossz a zár. Még a kávé is rossz. Az időjárás nemkülönben.
– Hogy van ez? A kedvem mégis jó- gondolta Sírhacc gyanakodva, és elhatározta, hogy elrontja a lemezjátszót és a kenyérpirítót is.”

„Megfigyelés

Sírhacc Bélának úgy tűnt (föl), hogy figyelik minden lépését. Ezért elhatározta, hogy ezután nem tesz egy lépést sem. Otthon ült szorongva, az orrát se dugta ki. Mégis úgy érezte magát, mint egy akváriumba helyezett kis színes hal, amely, ha az átlátszó ketrec falához úszik, írisszel, pupillával, és üveghez nyomott orrheggyel, fülkagylóval találja szembe magát.
– Spiclik, spionok, vamzerek és ügynökök! Ide mind!- kiáltotta Sírhacc a gangon, és leeresztette a nadrágját.
– Bevisszük egy kis időre- mondta a kiérkező mentőorvos.
– Megfigyelésre?- kérdezte Sírhacc.
– Megfigyelésre- bólintott az orvos.”

„Aznap

Aznap – a tegnap és a holnap közé bepréselve, szorult helyzetében sok mindent megtesz az ember – szokta néha mondani Sírhacc Béla este, ha oka volt némi szégyenkezésre. Mert szeretett magának megbocsátani. Ha lehet, még aznap.”