A Kutya meg a Macska!

[Megjegyzés:Hogy miért írtam a cikket? FCI Európa Kutya és Macskakiállítás van Magyarországon. Meg az Állatok Világnapja. Egyébként nem utálom a Kínai embereket,  viszont ha európába jönnek élni, néhány dolgon célszerű lenne változtatniuk, például emberi jogok tiszteletben tartása, és nem zabálunk kutyát macskát egeret. Én sem eszek meg mindent, amit az orrom elé tesznek, és a Biblia nevű könyvnek van egy gasztronómiai szekciója, amelyik pontosan meghatározza, hogy mit célszerű fogyasztani, és mit nem. Igen, ez a rész a disznóevést is tiltja, nagyon helyesen. Tulajdonképpen a gyesznó egy igen gusztustalan életformát folytató állatka…

Módosítva: 2008-10-04]

Miközben az asszonnyal azon röhigcséltünk, hogy a kasszánál álló Kínai vajon miért vásárolt csak zöldséget, húst viszont egyáltalán nem, villámként vágott belém a mondat, „Majd gázol hazafelé frissen.. (húst). Igénytelen kínainak jó a maradék kutyahús, az igényes viszont mindennap gázol magának frisset.”

Kis nézelődés a neten, és azért felfedeztem prófétai elemeket a mondatomban:

Budapest a kutyaütő ebtartók és a kutyaevő kínaiak paradicsoma?

Nougye. Persze a történelmi és a kultúrális értékrendünk eltérhet egymástól, és a patkányhús-bolt után már igazán nincs semmi amitől különösebben kezdeném el kapkodni a levegőt, de elgondolkoztam rajta, hogy Remi bizony kannibált ordítva rohanna utánam, imádott csirkéi megzabálása miatt. Nagyon szeretem az állatokat, és igazán szomorúvá tesz, hogy mások jóízűen megeszik a kutyát (is). Az alábbi képeket csak akkor nézd + , ha már megebédeltél, és öledbe vetted a lavórt. Persze ha a Morzsakutya volt az ebéd, akkor nem kell..

Kutyahús frissen perzselve, (kb.: mint nálunk a desznyó)
kutyahus1.jpg

Olyan szomorú szeme van. Ez a fajta csemegehúsnak számít…

kutyahus10.jpg

Zsákba teszik méréshez, nehogy lelépjen.

kutyahus11.jpg

A cicaabc-ben bőséges a választék
kutyahus2.jpg
Heti betevő cica
kutyahus3.jpg

Az állatot a levágás előtt verik, hogy higuljon a vére, és a félelem miatt

a véráramba került biológiai elemektől finomabb lesz a hús.

kutyahus4.jpg

Tipikus kedvenc kutyahús…

kutyahus6.jpg

kutyahus7.jpg

Van választék..

kutyahus8.jpg

kutyahus9.jpg