Melyik korban szeretnél élni? [ISKOLAI FOGALMAZÁS]

kokorszaki-bunko.jpgÉn a kőkorszakban szeretnék élni és bunkóval dobálózni. Abban az időben ugyanis sokat harcoltak. Ha te az egyik törzshöz tartoztál , egy másik ember meg egy másik törzshöz tartozott és az uton összefutottak, akkor ahogy meglátták egymást már ütöttek is.

A kor fegyvere a kőbalta volt, és akinek nem volt, annak befellegzett, mert bunkó nélkül nem lehetett védekezni. Akinek nem volt bunkója, az ütött, rugott, fejelt, köpködött, ugy védekezett. De a végén igyis ugyis meghalt. A kőkorszakban folyton kitörtek a vulkánok, rengett a föld, az állatok fölfalták egymást akkor is ha már jól voltak lakva, és mindig rossz idő volt.

Ebben a primitiv korban nem birtak békén maradni. Otthon mindig csak a veszekedés ment és mindenki szutykos volt. Nem mosakodtak. Nem fésülködtek. Nem borotválkoztak. A nők sem.

A gyerek mikor megszületett, máris kész primitiv ember volt.

Nem volt fűtés, nem tudták, mivel töltsék el a szabadidejüket, ugyhogy firkáltak a falra. Ha egy vadálat belépett a barlangba, rögtön lebunkózták és megették, akármilyen vad volt. Nyáron amikor meleg volt, ilyen hatalmas prehisztérikus* szunyogók mentek be a házba, nem hagytak aludni, az ember meg káromkodott.

Énnekem tetszik a kőkorszak, mert sokmindent felfedeztek és feltaláltak. Feltalálták a küllő nélküli kereket, a kőbaltát, a bronzkorszakot, a cölöpépitményt, a kezdetleges faekét, a pattintott kovakövet. Az ember akkor kezdett el okosodni, de még a majomra ütött.

Amikor már nem ütöttek a majomra, Egyiptomiakká váltak, de ez már más téma.

prehisztérikus* = hisztérikusan visszazümmögő

Beküldte: Judit

← Vissza