Nyaralunk..

Nyaralunk.., 0 / 5 (0 votes)
paffneki.jpgMost kicsit pihenünk, mert ilyen szép időben nincs is klasszabb annál, ha az ember fürdőruhában rohangászva, kezében befőttesüveggel hajkurássza a cikázó villámokat a zuhogó esőben. Ez amúgy nagyon gazdaságos is, mert egy-egy szép kövér villámot [zsírvillám] becserkészve hosszú hónapokra megoldhatjuk a pecó világítását, sőt ha a befőttes üveg tetejére ráforrasztjuk a 220V fázisát, akkor a konyhát is elláthatjuk feszültséggel, Bár ez a feszültség nálunk spontán is ki szokott alakulni, főleg a teli mosogató körül..

Villámvadász védőfelszerelésnek javasolt 1 pár vastagtalpú gumicsizma, és erősebb gumi fürdősapka. Ha a villám már belevágott a befőttes üvegbe, ne felejtsük gyorsan rázárni a fedelét, mivel a sokáig nyitott üveg töltésvesztést okozhat. A befőttesüvegbe macskafarokkal dörzsölgetett csapágolyót tegyünk, (így lesz jó töltése) ezt nagyon szereti a villám. Mivel gömb alakú, a villám sokáig köröz körülötte, hogy hol is vágjon bele, ezalatt szépen összetekeredik a befőttesüvegben, nekünk csak rá kell zárni a fedelet. A helyigény: 1db 0,5 literes üvegbe 2Q (coulomb) töltésű Nyári villám fér, az őszi-téli villámok “soványabbak”, ezekből többet tehetünk az üvegbe.

Mindenki a saját felelőssége teljes tudatában gyűjtsön villámot, a sikerességért a villám kibocsátója NEM vállal felelősséget. A helytelenül elkapott villám égési sérüléseket okozhat, figyeljünk oda! Nyugdíjasoknak inkább a sokkal biztonságosabb Szentjános Bogár gyűjtést ajánljuk.

Jó gyűjtögetést mindenkinek!

MELLÉKLET: Villámvadász, védőfelszerelésben.

← Vissza